Arbeten under vinter 2019-2020.

06.11.2019 14:43

Många saker som ska med nu vid avfärd till Medelhavet så det gäller att ta vara på alla utrymmen som finns tillgängliga. För att på ett bekvämt sätt kunna utnyttja kölsvinet så sågade vi till en plexiglasskiva som utgjorde en plan yta i kölsvinsutrymmet. Nu kan vi placera allt möjligt där utan att det försvinner ner i botten och blir svåra att komma åt samtidigt har vi möjlighet att enkelt kunna se så att det är torrt i utrymmena. Självklart ska överdragsplasten dras av plexiskivorna innan vi börjar att utnyttja utrymmena. 

2 st. cyklar ska med på resan men vi har inte plats att hysa dom inne. Visserligen ihopfällbara och tar liten plats i sin lilla väska men jag vill på ett enkelt sätt kunna ta fram dom utan att behöva krångla alltför mycket med dom. Vid mastfoten så har vi säkerhetsräcken och på utsidan av dom kanske man kan använda till en vettig placering av cyklarna tyckte vi. Slutresultatet blev en enkel upphängningsanordning så att cyklarna hänger fritt och ett överdrag ska ordnas så att dom skyddas från vatten och salt m.m.

Vi behövde förlänga biminin så att den täckte för mer sol framöver så vi fick tillverkat ett bågformat rör som fästes i T-kopplingar på en befintlig rörkonstruktion. Slutresultatet blev vi mycket nöjda med. 

Vi har utökat batteribanken för service med 160 Ah så nu har vi på service totalt 480 Ah.

Vi blev så nöjda med färgvalet på målningen av väggarna i salongen så vi beslöt oss för att även måla de övriga väggar/tak i båtens utrymmen med samma kulör.

All teakinredning ska lackas med sidenmatt lack.

Slutresultatet av lackering blev över förväntan...vi blev så nöjda.

Duschenheten i akter har modifierats om med löstagbar duschslang genom snabbkoppling Gardena. Nu slipper vi trycka in slangen i ett trångt utrymme i aktersoffan utan kan lätt ta av den och lägga den där det finns ledigt utrymme.

Nytt avlopp från toalettens vask har ersatt den gamla som inte var i bästa skick upptäckte vi.

Den nya ankarolinan har fått markering på var 5 meterslängd.

Bytt ut invertern på 350W till en på 600W.

Waeco-laddaren till start / bogpropeller-batterierna gav ej full effekt så vi köpte in en CTEK 100 för utbyte.

Sytt upp överdrag till sofforna i aktern för att slippa få in fukt/vatten i sofforna när det regnar kraftigt.

Skapat ventilation i sofforna i aktern.

Magnetlås på gasledningen har blivit installerat.

Magmagrillen har blivit ansluten till gasoltuben som förser spisen med gas. 

2 st. nya solcellsventiler har ersatt 2 st. gamla och utslitna solcellsventiler.

Ny kran till tvättstället på toaletten har ersatt den gamla som inte riktigt passade in då det blev obekvämt att använda den eftersom handfatet är placerat in i ett trångt utrymme. Vi köpte nu en kökskran dit för det blir mycket bekvämare att använda handfatet nu då kranen kommer i ett högre läge.

Vi har utökat kapaciteten på solpanelerna med 2 x 140W så nu har vi total kapacitet på 440W. Detta medförde ett stort arbete med att först och främst få tillverkat en konstruktion som kunde monteras på targabågen så att de nya panelerna kunde skruvas fast. De gamla panelerna flyttade vi ner till taket på salongen och fäste dom i ställningen till livflotten. Nya kablar till samtliga paneler fick dras samt att vi fick utöka med en regulator till. 

Då återstår det att göra nåt åt durkarna för dom är mycket slitna och ser bedrövliga ut nu när väggar och tak fått sig ett lyft. Slipa ner och spackla i skador som finns och sen lacka om.

Ofta när vi har kommit till båten kvällstid och mörknet lagt sig så hade det varit skönt med lite belysning ombord som tänds automatiskt. Vi fann en utomhusbelysning som drivs via solcell och som har vridbara lysenheter, 2 st., och den monterade vi på targabågen under biminin. 

Båtshakar, tvättborstar, extra stag till biminin m.m. kan nu förvaras på ett och samma ställe efter att vi har skaffat ett 200 mm avloppsrör och fått valsat en rostfri plåt som skydd runt om röret. Skönt att ha alla dessa saker på en o samma plats.

 

 

 

 

 

 

 

© 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode