Vinterarbete 2021-2022

06.06.2022 06:30

Galej har inte stått i hall denna vinter så arbeten med henne har varit i mindre skala än tidigare. 

Vi valde iallafall att byta ut vår batteribank mot AGM-batterier. I och med detta så medförde det en hel del andra arbeten eftersom anslutningarna till batterierna är annorlunda gentemot vanliga runda poler som det är på blybatterier. Nu är alla batterier sammankopplade med nya kablar och nya anslutningar. Vi bytte ut det gamal skiljereläet till Victrons som fördelar laddningen på ett bättre sätt. Akterkabinen som var katternas tidigare har nu blivit min kabin med stor härlig bädd. Odette har förkabinen som sin egen. Vi valde att göra på detta sättet då vi båda kräver stort utrymme i sängen samt att jag är en morgonmänniska som vaknar i ottan och slipper då att störa Odette. Det har konstruerats en mastställning på däck och tak för transporten av masten genom kanalerna till Medelhavet. Upptäckte att den bakre kuggremmen som driver dieselpumpen hade blivit nött i kanten så vi fick ta en ordenlig titt på detta. Det visade sig att själva dieselpumpen satt fast på enbart en skruv istället för på fyra som det ska vara. Efter möda och lite svordomar så fick vi dit de saknade skruvarna men nu hade vi rubbat lite på tändningen så en justering av detta krävdes. Vi hade tänkt att klocka tändningen men det visade sig att det var omöjligt att få klockan på sin plats eftersom värmeväxlaren var monterad precis framför klockans ingångsfäste. Ett försök att ställa tändningen manuellt lyckades efter många försök och nu verkar motorn trivas med denna inställning.

Detta projekt blev jag så nöjd med och jag sover oerhört gott om nätterna. Madrasser har vi på egen hand skapat efter båtens former.

Jag valde att lägga mycket tanke och arbete på detta projekt eftersom vi skulle gå för motor hela vägen ner till Lubeck. 

© 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode